Jouw verhaal centraal


Prutsend en hinkelend naar je doel - donderdag 13 augustus 2015

In mijn coachpraktijk kom ik wel mensen tegen die niet tevreden zijn met wat zij doen. Vergeleken met de succesvolle mensen op hun terrein lijken hun pogingen nergens naar, ze vinden hun werk niet goed genoeg en het resultaat is steeds niet wat zij voor ogen houden. Daarmee vergetend dat die grote voorbeelden er gekomen zijn door hard te werken en veel te mislukken, maar wel leren van wat niet goed ging, en op zoek gaan naar manieren die passen bij hun vaardigheden.

Lees het hele bericht >
Met flinke pas en stralend oog - vrijdag 11 juli 2014

Als kind kon ik er enorm van genieten om met flinke pas door de bossen rond Breda te lopen, luidkeels zingend over de paden op en de lanen in.

En kijk: mijn oude elan is weer terug. Regelmatig zie ik een krachtdadige vrouw op me af komen in een winkelruit of een spiegel: met ferme pas en stralend oog, energiek en doelgericht op weg naar weer een nieuwe klus, een nieuwe afspraak, maar ook genietend met de familie en vrienden.

Lees het hele bericht >
De kracht van taal - woensdag 12 september 2012

Het huis van verhalen krijgt vorm.
Zo'n 10 jaar geleden zag ik het ineens voor me: wat zou het fantastisch zijn om te leven en te werken op een plaats waar mensen zich konden ontspannen, opladen, concentreren, zich konden laten inspireren. Een plaats waar kamers en werkplekken aanwezig waren, maar ook een grote ruimte waar ze elkaar konden ontmoeten.

Lees het hele bericht >
Kun je de wolken meten? - maandag 8 augustus 2011


Het afgelopen seizoen stond voor mij in het teken van de vraag: Hoe ontwikkel ik mijn eigen stijl om kennis en informatie over te dragen?

Twee sleutelwoorden vormden het uitgangspunt: creativiteit en inspiratie.
- Wat is de kracht van creativiteit?
- Wat inspireert mij en hoe inspireer ik anderen?

Lees het hele bericht >
Schaven, bouwen en genieten - zaterdag 15 januari 2011

De ware lol van een project zit hem in het ermee bezig zijn. Inmiddels weet ik dat het bezig zijn met een project eigenlijk het leeuwendeel van de lol is: een vaag idee wordt al hakkend, schavend en vijlend steeds duidelijker, en al doende weet je steeds beter hoe het uiteindelijke plaatje moet gaan worden. Je weet vaag wel dat je het resultaat allang in je hoofd hebt, maar wat dat resultaat dan precies is wordt pas gaandeweg duidelijk.

Lees het hele bericht >