Jouw verhaal centraal


Kikkers! - woensdag 9 februari 2022

Het kabinet gaat de samenleving verder openen...na twee jaar coronamaatregelen voelde ik me vanavond echt bevrijd. Had ik me dan al die tijd opgesloten gevoeld? Zo voelde het wel>

Dat gevoel deed me aan een anekdote denken die een collega vaak vertelde als ze wilde benadrukken dat het belangrijk is om mensen zich vrij te laten voelen om zich te bewegen.
'Als je vrolijk hoog-springende kikkers heel lang in een dicht doosje stopt, hoe hoof denk je dan dat die kikkers springen als het deksel er weer af gaat?'
Ik betrapte me erop dat mijn levenslust en inspiratie om nieuwe dingen te ontwikkelen tot op een heel laag pitje waren weggezakt.

Lees het hele bericht >
Prutsend en hinkelend naar je doel - donderdag 13 augustus 2015

In mijn coachpraktijk kom ik wel mensen tegen die niet tevreden zijn met wat zij doen. Vergeleken met de succesvolle mensen op hun terrein lijken hun pogingen nergens naar, ze vinden hun werk niet goed genoeg en het resultaat is steeds niet wat zij voor ogen houden. Daarmee vergetend dat die grote voorbeelden er gekomen zijn door hard te werken en veel te mislukken, maar wel leren van wat niet goed ging, en op zoek gaan naar manieren die passen bij hun vaardigheden.

Lees het hele bericht >
Met flinke pas en stralend oog - vrijdag 11 juli 2014

Als kind kon ik er enorm van genieten om met flinke pas door de bossen rond Breda te lopen, luidkeels zingend over de paden op en de lanen in.

En kijk: mijn oude elan is weer terug. Regelmatig zie ik een krachtdadige vrouw op me af komen in een winkelruit of een spiegel: met ferme pas en stralend oog, energiek en doelgericht op weg naar weer een nieuwe klus, een nieuwe afspraak, maar ook genietend met de familie en vrienden.

Lees het hele bericht >