Jouw verhaal centraal


Schaven, bouwen en genieten - zaterdag 15 januari 2011

De ware lol van een project zit hem in het ermee bezig zijn.
Hoeveel plezier had ik als kind niet in het eindeloos maken van hutten, de meest ingewikkelde constructies bedenkend om maar een zo droog en veilig mogelijk huis te maken, en als dat dan allemaal klaar was....tsja, dan was ik eerst trots dat het gelukt was, en dan kon ik nog uit een echte thermoskan echte limonade drinken uit echte bekertjes op een echt picknick-kleed, maar daarna was het spel toch wel over. Op naar de volgende hut-in-wording.
 
Inmiddels weet ik dat het bezig zijn met een project eigenlijk het leeuwendeel van de lol is: een vaag idee wordt al hakkend, schavend en vijlend steeds duidelijker, en al doende weet je steeds beter hoe het uiteindelijke plaatje moet gaan worden. Je weet vaag wel dat je het resultaat allang in je hoofd hebt, maar wat dat resultaat dan precies is wordt pas gaandeweg duidelijk.
 
En nu...ben ik best tevreden over de eerste reacties op mijn website: lekker helder, duidelijk aanbod, mooie lay-out, goed verhaal. Ook wel wat verbeterpuntjes, die ik natuurlijk (bijna) allemaal ter harte neem: het hoort bij mijn hutten-bouw-routine om verbeteringen gewoon aan te brengen, en niet halverwege de hele hut weer afbreken omdat er ergens een tak los zit ofzo.
 
Ik vond, en vind, het leuk om de coachings-ideeën die ik in mijn hoofd heb, al schrijvend concreet te maken...Het feit dat ik het nog steeds uitdagend vindt betekent dat ik nog tijdenlang vooruit kan met bouwen en schaven aan mijn productenpakket. Ik geniet nog steeds van iedere stap die ik weer gedaan heb, en regelmatig houd ik even stil om te genieten van het uitzicht.
 
Het leven kan pas echt gaan stromen als je je nergens meer aan vasthoudt.
Canillas de Aceituno
 
 
 
 


Terug naar de vorige pagina >