Jouw verhaal centraal


De kracht van taal - woensdag 12 september 2012

Het huis van verhalen krijgt vorm.

 
Zo'n 10 jaar geleden zag ik het ineens voor me: wat zou het fantastisch zijn om te leven en te werken op een plaats waar mensen zich konden ontspannen, opladen, concentreren, zich konden laten inspireren. Een plaats waar kamers en werkplekken aanwezig waren, maar ook een grote ruimte waar ze elkaar konden ontmoeten.
 
Jarenlang werkte ik in openbare bibliotheken, vrijplaatsen in steden en dorpen waar iedere dag duizenden mensen naar toe te komen om zich te ontspannen, te lezen, te werken, anderen te ontmoeten en er gewoon te zijn.
 
Ik werkte er bovenal zo graag omdat ik daardoor in staat was om me te laven aan de kennis die onze beschaving heeft voortgebracht: jarenlang heb ik mijn nieuwsgierigheid naar kennis en honger naar verhalen kunnen bevredigen.
 
Al die verhalen en al die kennis begonnen ter borrelen, zo heftig dat ik er onrustig van werd en uiteindelijk besloot gehoor te geven aan dat geborrel.
 
Inmiddels ben ik wel ervaringsdeskundige geworden in het ontwikkelen van je talenten en je leven zo inrichten dat je vanuit je talenten kunt leven en werken.
En ook ben ik ervaringsdeskundige geworden in de schijnbare onlogische keuzes die je maakt in je leven, die zogenaamd rationeel gemaakt worden maar die achteraf gezien zeer zeker te maken hebben met je diepste verlangen in je leven.
 
Afgelopen zomer is het geborrel eindelijk zo duidelijk dat ik kon verstaan wat dat betekende. Ik realiseerde me dat ik alle voorwaarden had gecreëerd om zelf te gaan zorgen voor een inspirerende plek voor anderen. Niet wachten, maar aan de slag!
 
Voor mij betekent het dat ik me bezig ga houden met verhalen: de verhalen die onze beschaving heeft voortgebracht, maar ook de verhalen die wij elkaar kunnen vertellen. 
 
Ik ga werken aan een huis van verhalen in Scheveningen: een inspirerende plek aan de zee, waar mensen zich kunnen laven aan de verhalen van anderen en daar sterker uit kunnen komen.
 
Het Huis van verhalen ben ikzelf
 

 


Terug naar de vorige pagina >