Management

Management - Resultaten bereiken    Dienstbaar Leiderschap   Leiden  - Mens en organisatie verbinden
Voor het plannen van activiteiten van een organisatie is een goede managementcyclus van belang, maar deze staat er niet voor garant dat alle betrokkenen weten waar het nu precies om gaat.
Het delen van verhalen over visie en doelstelling brengt een organisatie dicht in contact met het "Waarom" van de organisatie voor de samenleving. Weten hoe je met jouw producten of diensten het verschil maakt voor mensen maakt dat je je beter kunt verplaatsen in je (toekomstige) klanten, en blijft de doelgroep geen abstract begrip.
 
In mijn ontwikkeling als manager en als coach heb ik me de werkstijl van een dienstbaar leider eigen gemaakt.
Geen managementtechniek, wel een levens-houding waarmee mensen de verantwoordelijk-heid nemen voor hun omgeving en de mensen om hen heen.


 

 
Leiding geven aan mensen is hen focus te geven op de lange termijn, zodat zij zich als mens kunnen ontwikkelen in hun werk voor je organisatie. Wanneer mensen hun grootste talent kunnen ontwikkelen terwijl ze aan jouw organisatie verbonden zijn is dat een Win-Win situatie.
 
Maar wat als zij niet weten wat hun grootste talent is? 
 


         
In het programma Kracht van Verhalen een aantal activiteiten voor teams om verhalen met elkaar te delen en met elkaar een organisatieverhaal te maken waar iedereen zich in herkent.  
 Afbeelding invoegen
   In de WIN Praktijkleergang Werken in de nieuwe economie leren medewerkers hoe zij regie krijgen over hun werk, effectiever kunnen samenwerken en meer impact kunnen realiseren.