Verhalen verbinden mensen

 ‘A dream you dream alone is only a dream; a dream you dream together becomes reality’. (Dom Hélder Câmara) 

Al 35 jaar woon ik in de wijk Belgisch park in Scheveningen, een Haags stadsdeel met een rijke geschiedenis. Als verhalencoach en storyteller heb ik een programma ontwikkeld waarin verhalen uit de buurt centraal staan.
Ik wil dat de verhalen niet alleen worden opgetekend, maar ook dat de wijkbewoners op allerlei manieren verhalen  delen met elkaar, herinneringen delen aan de wijk waar we wonen en werken. Zoiets kun je niet alleen en daarom heb ik de afgelopen jaren samengewerkt met buurtgenoten en organisaties in Scheveningen om dit programma te realiseren.
 
De eerste keer
Om te beginnen organiseerde ik op 6 januari 2016 samen met buurvrouw Marlies Woudstra en de wijkvereniging een bewonersavond rond het boek "Hier woonden wij" van historici Wim Willems en Hanneke Verbeek. Het werd een succes: bijna 50 mensen zaten geboeid te luisteren.  Geweldig om te zien hoe iedereen na afloop met elkaar bleef praten, herinneringen delend aan de huizen en de straten waar men woont.  

Thuis in de Buurt
Sinds 2021 werk ik met een team van geïnspireerde buurtgenoten samen  (Thuis in de Buurt). Door de coronamaatregelen konden we niet zoveel doen als we wilden, maar toch kijken we terug op een paar levendige bijeenkomsten, zoals de Burendag  met de Wijkwinkel Noordelijk Scheveningen en de gloednieuwe Stichting Ichthus, en een middag samen met Welzijn Scheveningen, waarin het delen van ervaringen tijdens de lockdowns centraal stonden.

In 2024 ga ik aan de slag met verhalenbijeenkomsten met en voor buurtbewoners in samenwerking met organisaties in de wijk.
     
  Afbeelding invoegen