De kracht van verhalen

Ria Roelands    Huis van Verhalen
Buurt van Verhalen

Verbinding is het centrale begrip in mijn werk. Luisteren naar mensen en aandacht hebben voor wat hen beweegt zijn mijn belangrijkste instrumenten als verhalencoach.

 Afbeelding invoegen

Waar ken ik haar van?

 

Al heel lang vond ik het een aantrekkelijk idee om een inspirerende plek in Scheveningen in te richten om daar workshops te geven of te coachen. Niet alleen mensen van buiten Scheveningen zouden welkom zijn, maar ook mensen uit de buurt die langs zouden komen voor een praatje en een kop koffie, om wat te lezen, om anderen te ontmoeten.  
Als werknaam noemde ik die plek "Huis van Verhalen", zodat het begrip alvast kon gaan leven. 

 
 

Al 35 jaar woon ik in de wijk Belgisch park in Scheveningen, een Haags stadsdeel met een rijke geschiedenis. Als verhalencoach en storyteller wil ik dat de verhalen niet alleen worden opgetekend, maar ook dat de wijkbewoners op allerlei manieren verhalen gaan delen met elkaar, herinneringen delen aan de wijk waar we wonen en werken. Zoiets kun je niet alleen en daarom werk ik samen met allerlei mensen in Scheveningen om dit programma voor elkaar te krijgen.

Lees verder
 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen   

 
Afbeelding invoegen